in Bitcoin

Monex’s Amerikaanse dochteronderneming TradeStation voor de lancering van Crypto Lending Service

De Amerikaanse online makelaardij TradeStation zal binnenkort zijn eigen cryptocurrency lending service lanceren.

Het in de Verenigde Staten gevestigde TradeStation, een dochteronderneming van de Japanse firma Monex Group, is van plan om een cryptocurrency lending service te lanceren.

Het plan werd aangekondigd in Monex‘ verdienstenrapport dat op 29 juli werd gepubliceerd. De nieuwe uitleendienst heet „Crypto Earn“ en is „C2B2B“, die instellingen geleende activa van klanten uitleent.

Afgelopen november lanceerde TradeStation een cryptocurrency brokerage platform via een nieuw gelanceerde uitloper genaamd TradeStation Crypto. Ze ondersteunden aanvankelijk Bitcoin Evolution (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP).

TradeStation lanceerde zijn app deze maand en op dit moment is crypto-handel beschikbaar in 40 staten in de VS.

Monex Group, die ook de eigenaar is van de prominente Japanse cryptocurrency exchange Coincheck, kocht TradeStation in 2011.

Richt zich op institutionele beleggers

Dit nieuwe aanbod markeert weer een andere traditionele financieringsmaatschappij die zich in de crypto-kredietsector begeeft als een concurrentiestrijd tussen kredietverstrekkers.

In een interview met Cointelegraph Japan in december 2018 verklaarde John Bartleman, voorzitter van TradeStation, duidelijk dat zij zich richten op institutionele beleggers:

„We zijn van plan ons te richten op professionele beleggers, zoals institutionele beleggers, in tegenstelling tot Coinbase of Robinhood, die zich vooral richten op particuliere beleggers.“

Trade Station investeerde in december 2018 in de cryptobeurs ErisX in Chicago. In samenwerking met TradeStation wil ErisX „crypto in de wereld van het traditionele beleggen en handelen brengen“.