in Bitcoin

Hvorfor Bitcoins opsving er stærkere, end du tror

Ingen kan lide at tale om dårlige tider, når de gode tider ruller, men det er bedre at lære end at være glemsom. Selv med prisen nu over $ 13.000 forbliver Bitcoin-markedet stadig forsigtigt, i betragtning af at vi stadig befinder os i det, der har været et meget uforudsigeligt år.

Det sidste bemærkelsesværdige nedbrud på markedet var i september, hvor prisen faldt med over 12 procent inden for få dage ned til $ 10.000. Dette nedbrud var det største siden det enorme fald på 50 procent i marts, en der blev udløst af en række økonomiske faktorer induceret af COVID-19.

Når jeg ser tilbage med perspektiv, havde både martsnedbruddet og septembernedbruddet underliggende ligheder og forskelle, men Bitcoin var stærkere i løbet af den ene og blev stærkere efter den anden.

Ifølge kvartalsrapporten fra dataanalysefirmaet CoinGecko havde Bitcoins fald i september en mindre indvirkning sammenlignet med martsnedbruddet, og dette kunne være et tegn på stigende volatilitet. Selvom det stadigt følsomme Bitcoin-marked kan flyttes af en række faktorer, præsenterede rapporten tre hovedårsager til sidste måneds fald,

”Voksende usikkerhed på det amerikanske aktiemarked, der er drevet af det kommende valg i november 2020 og COVID-19-politikker, kan være årsagen til faldet i september.”

Sammenlignet med martsnedbruddet skiller kun en lignende faktor sig ud – den amerikanske usikkerhed på aktiemarkedet. I begyndelsen af marts begyndte de fleste aktiemarkeder at tumle, og i midten af marts deltog Bitcoin i det kollektive nedbrud og faldt fra $ 7.200 til under $ 4,00 inden for en 24-timers periode, da behovet for at opbevare kontanter og toiletpapir greb verden. Men med en anden økonomisk stimulusregning, der er tættere på godkendelse, er markederne stadig nervøse, men denne gang deltager Bitcoin ikke i angsten og har taget afsæt i isolation.

Rapporten tilføjede yderligere, at når man ser på markedsvolatilitet som et mål for den daglige prisændring, ser Bitcoin en „høj positiv sammenhæng“ med S & P500, og dette kan udgøre „højere nedadrettede risici i forhold til S & P500 på kort sigt.“ Markedets modstandsdygtighed er imidlertid ikke gået ubemærket hen, da Bitcoins opsving i september har overgået sin genopblussen fra april til maj. Rapporten bemærkede,

„Bitcoin viste tegn på styrke under september dip, sammenlignet med marts Black Thursday crash.“