in Empfehlungen

Bitcoin (BTC) kruist de $16.100 weerstand: Wat zou de brandstof kunnen zijn?

Bitcoin-handelaren zijn blij te zien dat het digitale goud dit jaar en de afgelopen drie jaar een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Velen hebben hun social media-accounts bezocht om te laten zien hoe blij ze zijn dat de langverwachte belofte wordt ingelost.

Velen blijven het vieren, maar sommigen weten nog steeds niet wat de stijging van de prijs van BTC heeft aangewakkerd. De handelaars zijn de belangrijkste drijfveren van de markt, en zonder hen zal de markt niet functioneren. In een recent gepubliceerde analyse voorspelden we dat er meer handelaars op de crypto-markt zouden komen als gevolg van de onzekerheid op andere financiële markten.

Het nieuws van het COVID-19-vaccin zorgde ervoor dat het goud enkele minuten nadat de informatie viraal werd, in waarde daalde. Meer handelaren op de crypto-markt zal betekenen dat er meer stieren aanwezig zullen zijn, meer stier, meer bullish trend. Met andere woorden, bullish traders (nieuw voor crypto en bestaand) zijn de primaire brandstof voor de mijlpaaloverwinning van BTC die we vandaag zien.

De strijd om de $16.000 weerstand om te buigen is een onvergetelijke strijd. Na meerdere proeven gaf het verzet het op.

BTC probeerde voor het eerst het weerstandsniveau te testen op 11 november, toen het maar liefst 15.894 dollar werd, maar dat is niet gelukt. De cryptocurrency testte het een paar minuten later en werd zo hoog als 15.954 dollar, maar alles was zinloos.

BTC testte het $16,000 weerstandsniveau omdat het flipte en alleen het $16,000 weerstandsniveau flipte, de $16,100 flipte ook. Het gebeurde allemaal zo snel dat het minder dan vijf minuten duurde voordat de echte actie zich ontvouwde tussen 16.000 en 16.150 dollar.

Op het moment van schrijven verkopen de handelaars hun BTC (degenen die de handelaars opdrijven zijn nu bearish). Het resultaat van de uitverkoop is dat de prijzen aan een alarmerende snelheid dalen. 15.893 dollar is de huidige prijs van de munt. Sommige handelaren zijn bullish, en sommige zijn bearish, dit heeft geleid tot een worsteling in de prijs van BTC.

Bitcoin Fear & Greed Index

Bij de huidige prijs van bitcoin kunnen traders verwachten dat de prijzen nog steeds worstelen tussen $15.600 en $16k. Maar met de toename van bearish traders zal BTC snel in waarde dalen wanneer het een massale uitverkoop meemaakt: traders worden echt hebberig.