in Bitcoin

Betalningar Giant Visa avslöjar färdplanen för att stödja Bitcoin (BTC) och Cryptocurrency

Visa lägger ut sin plan för att stödja Bitcoin Trader och cryptocurrency-utrymmet i stort.

I ett nytt blogginlägg säger betalningsgiganten att den erkänner rollen som digitala tillgångar i pengarnas framtid

”Begreppet digital valuta – eller en digital version av kontanter som kontrolleras av en privat nyckel – skapades för mer än ett decennium sedan, med lanseringen av Bitcoin.

Idag har fiat-stödda digitala valutor, ofta kallad ”stablecoins”, framstått som en lovande ny betalningsinnovation, som kombinerar fördelarna med digitala valutor med stabiliteten i befintliga valutor som den amerikanska dollarn. ”

Visa är redan aktivt på cryptocurrency-utrymmet och arbetar med crypto-plattformar Coinbase och Fold. Företaget säger att det planerar att utöka sina tjänster till digitala valutaplånbok genom sitt FastTrack-program, vilket gör det möjligt för fintechs att integreras med Visas globala nätverk med 61 miljoner köpmän.

Företaget säger att det just är igång och planerar att utöka sitt stöd för kryptotillgångar, med fler tillkännagivanden relaterade till digital valuta kommer i framtiden

”Vi har kommit framåt och utvecklat vår strategi för digital valuta i ganska lång tid. Förra året gjorde vi en investering i Anchorage, ett företag som bygger säkerhetsinfrastruktur för ekosystemet för digital valuta …

Vi tror att digitala valutor har potential att utöka värdet på digitala betalningar till ett större antal människor och platser. Som sådan vill vi hjälpa till med att forma och stödja den roll de spelar i pengarnas framtid. Vi ser fram emot att dela mer med dig om detta arbete under de kommande månaderna. ”

Visa säger att det arbetar med politiska ledare och tillsynsmyndigheter för att säkerställa att företagets strategi för digital valutor återspeglar dess värderingar och starka hållning mot säkerhet, integritet, integritet och förtroende.